Ook voor mij als ondernemer is het een vreemde spannende tijd. Steeds opnieuw veranderen adviezen en maatregelen dus steeds opnieuw schakelen. De meningen in de maatschappij verschillen sterk van elkaar en maakt dat we soms lijnrecht tegenover elkaar komen staan.

Mijn oudste zoon is door een longaandoening erg kwetsbaar en daarnaast ik ontvang ik vele verschillende mensen waaronder pasgeboren baby’s in mijn studio. Dat maakt dat ik -zoals ik de gehele periode heb gedaan- de door de rijksoverheid gestelde maatregelen en het protocol van beroepsvereniging Dupho volg. Ik ga ervan uit dat wanneer je mijn studio bezoekt je mijn aanpak hierin respecteert.

Wat betekend dit nu voor jullie fotoshoot. Op dit moment is uitoefening van kunstvormen als werk (zonder publiek) toegestaan en mag een fotostudio open blijven.

 • Alle soorten shoots zijn op afspraak nog mogelijk
 • Voel het voor jullie niet fijn de fotoshoot tijdens deze periode van lockdown te doen dan mag je deze uiteraard kosteloos verzetten of omboeken naar een ander type shoot mits tijdig kenbaar gemaakt.
  Mail mij even en dan bespreken we samen de mogelijkheden
 • Bij klachten blijf je natuurlijk thuis en laat je je testen bij de GGD (ook als je al gevaccineerd bent)
  Is het kleine fotomodel niet fit neem dan even contact op voor overleg.
  Sinds de laatste persconferentie is ook het snottenbellenadvies voor kinderen vanaf 4 jaar aangescherpte en is het advies ook bij hen testen bij verkoudheidsklachten met een thuistest of GGD test
 • Bij een positieve testuitslag in het gezin: kan de afspraak niet doorgaan!
 • Enkel het model (diegene die op de foto gaat ) is welkom. Indien dit een kind betreft is 1 meerderjarige begeleider toegestaan. Dat betekend dus slechts 1 ouder aanwezig bij de shoot en geen broertjes/zusjes of ander publiek. 
  We kunnen wel de shoot (een stukje) filmen als jullie willen. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om geweldige foto’s en niet om de making off 😉
 • We behouden 1,5 meter afstand tot elkaar
 • In de studio is het dragen mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht.
 • Ik zou jullie graag met handdruk verwelkomen maar doe dit conform de adviezen van RIVM nog even niet
 • Ik was en desinfecteer regelmatig mijn handen en ook voor jullie gebruik staat er op diverse plaatsen desinfectie klaar. Maak hier gebruik van!
 • De studio wordt dagelijks gelucht, ik poets en ventileer zoveel mogelijk.
 • Het is voor mij niet verplicht QR codes te controleren dus ik zal dit ook niet doen.

Liefs Simone

bijgewerkt na persconferentie van 18-12-2021 met in acht name van het Dupho protocol
https://www.dupho.nl/artikelen/dossier-corona/covid-19-protocol-fotografie-sector

Als de aangekondigde versoepelingen doorgaan zijn vanaf 15 januari alle soorten shoots op afspraak weer mogelijk. Ook zijn dan beiden ouders en broertjes/zusjes weer welkom.
Na de persconferentie van 14-1 zal ik zo snel mogelijk bovenstaande regels aanpassen.