Is het al tijd voor een baby fotoshoot? Wat een cliché dacht ik toen ik in de kraamweek wel tientallen keren de uitspraak hoorde: “geniet ervan voor je het weet zijn ze groot.'” Maar het is echt zo, vanaf de geboorte gaat de ontwikkeling razendsnel en voor je het weet gaan ze (zoals mijn jongens) al naar de basisschool. De tijd vliegt! Baby fotoshoot met blauwe muur en gekleurde speeltjes als voorbeeld bij werkwijze baby fotoshoot

In het eerste levensjaar komen zo heel wat mooie momenten voorbij en iedere periode heeft iets bijzonders.

De volgende leeftijden zijn erg geschikt om een mooie baby fotoshoot te doen:
♥ 4 maanden: Je kindje kan dan vaak het hoofdje al goed omhoog houden in buikligging. Dit geeft samen met foto’s terwijl jullie kindje op de rug ligt en foto’s met de ouders een mooie gevarieerde serie.

♥ 6 – 9 maanden: sitter-sessie. Deze sessie plannen we (zoals de naam al doet vermoeden) als jullie kindje zelfstandig kan zitten.

♥ 9 – maanden tot een jaar. een periode waarin je kindje niet alleen bovenstaande dingen kan maar vaak ook al kan kruipen of misschien zelfs al voorzichtig kan staan. Deze leeftijd is ook erg geschikt om een fotoshoot te bedenk ter ere van de eerste verjaardag.

Werkwijze baby fotoshoot

In mijn daglichtstudio in Tilburg beschik ik over diverse achtergronden, mooie kleden en dekentjes waar jullie baby op kan liggen, leuke mandjes om in te zitten etc. In overleg bepalen we welke kleuren en sfeer past bij jullie smaak en jullie kindje.

We nemen rustig de tijd voor de sessie.
Het is belangrijk dat kinderen zich ontspannen kunnen voelen.
Dat levert de mooiste plaatjes op.

Ik ga met veel geduld aan de slag om de foto’s te maken en dat hoeft niet altijd een “brede smile” foto te zijn. Een stoere, serieuze of dromerige blik kan juist karakteristiek zijn voor jullie kindje.

Tips!

  • Voeden en verschonen kan altijd in de studio
  • Neem een extra setje kleding mee. Altijd handig in verband met spugen en natuurlijk leuk voor de afwisseling.
  • Blijft je kindje ondanks voeding, knuffelen en spelen ontroostbaar, dan maken we kosteloos een nieuwe afspraak.
  • Probeer te drukke kleding te vermijden.
  • De wel bekende spijkerbroek met wit T-shirt combinatie doet ’t altijd.
  • Stem de kleding voor een gezinsfoto op elkaar af.
  • Spreek op een tijdstip af, waarop je kind meestal goed wakker en uitgerust is.
  • In de studio vind je diverse accessoires waarmee de kids op de foto kunnen. Heeft je kind een lievelingsknuffel of favoriet speeltje neem het gerust mee.

Benieuwd naar het eindresultaat van een baby fotoshoot? Neem hier eens een kijkje. Nog vragen over de werkwijze baby fotoshoot? Neem contact op!