Werkwijze newborn shoot
Wat een bijzondere tijd breekt aan! Jullie verwachten gezinsuitbreiding of jullie kindje is net geboren. In de eerste weken na de geboorte is jullie kindje nog heel klein, slaapt veel en wil nog lekker knus liggen zoals in de buik. Een unieke periode die je voor altijd wil vastleggen met prachtige foto’s. 
Niet alleen voor jullie zelf maar zeker ook om later aan jullie kindje te laten zien. Die piepkleine teentjes, prachtige lange wimpers of misschien zelfs een klein lachje, hoe waardevol is het als je daar nog jarenlang naar terug kan kijken? Ik vertel jullie hieronder graag meer over de werkwijze bij een newborn shoot en geef wat tips voor jullie als ouders om de fotoreportage tot een succes te maken.

Reserveren
Een newborn shoot vind plaatst in de eerste 3 weken na de geboorte. In deze periode slaapt jullie pasgeboren baby nog veel en diep. Ook de verschillende posities waarin jullie kindje kan worden gelegd zijn in deze periode makkelijker uit te voeren.
Een geboorte laat zich echter niet plannen daarom het advies om al in de zwangerschap de fotoshoot te boeken. Ik hou dan rondom de uitgerekende datum plekjes vrij in de agenda. Zodra jullie kleintje geboren is hoor ik dit graag binnen enkele dagen en bij voorkeur per mail of app. Samen plannen we dan de definitieve afspraak in.
Heb je geen plekje in mijn drukke agenda gereserveerd maar wil je nu jullie baby er is toch graag een newbornreportage laten maken dan mag je natuurlijk altijd informeren of er nog een plaatsje vrij is.


Voorbereiding
We hebben samen een afspraak gemaakt voor de reportage. Jullie vragen je nu vast af wat moeten we vooraf thuis nog doen of meenemen?
Poseren van een pasgeboren baby gaat het fijnst als deze in een diepe slaap is. We proberen de newborn shoot dan ook zo te plannen dat jullie kindje een voeding krijgt voordat we beginnen of vlak voordat jullie naar de studio vertrekken. Een warm badje voor de shoot helpt om kindje lekker moe te maken en tegelijkertijd voorkomt dit dat ze de uren voor de shoot thuis al diep in slaap zijn gevallen.

Wat moeten we meenemen:
– voldoende luiers en voeding voor jullie kleine spruit
– als jullie kindje een speen gebruikt vergeet deze dan niet
– een schoont shirt/topje voor papa&mama als jullie ook samen met jullie kindje op de foto willen.

De studio
De fotosessie vind plaats in mijn studio in Tilburg en duurt tussen de 1 1/2 en 3 uur. Ik neem graag uitgebreid de tijd om rust te creëren voor jullie kindje en te wachten tot het diep in slaap valt. Uiteraard is er ook tijd voor een voeding of verschoning.

Materialen 
Ik werk graag met materialen in natuurtinten wit, beige, grijs, bruin etc om zo een puur beeld te creëren. In mijn studio heb ik dan ook een ruim assortiment van mooi doeken en dekens die hierbij gebruikt worden. Naast de natuurtinten zijn ook kleuren als blauw en roze aanwezig.
Ik heb mijn eigen stijl van fotograferen en ga er van uit dat dat ook de reden is dat jullie voor mij hebben gekozen. Toch vind ik het belangrijk dat het eindresultaat aansluit bij jullie smaak en wensen. Daarom bekijken we in de studio samen welke kleuren jullie het meest aanspreken. Ook bespreken we of jullie kiezen voor meer pure foto’s of juist met een haarbandje of mutsje op.

De sessie
Tijdens het maken van de foto’s ligt jullie pasgeboren babytje heerlijk zacht op een speciaal kussen. Jullie mogen tijdens de shoot lekker toekijken en genieten terwijl ik jullie kindje in positie leg. Veiligheid en ’t zich fijn voelen van jullie kindje staat daarbij voorop. Niet ieder kindje vind iedere positie prettig. Ik kan daarom geen garantie geven dat alle posities lukken. Afhankelijk van jullie wensen en hoe goed jullie kindje slaapt kunnen we ook nog wat foto’s maken met 1 van mijn props. Props is de verzamelnaam voor fotografie-accessoires. Je kan hierbij denken aan een klein bedje, mooie schaal, een mand etc. Ik show jullie in de studio graag de mogelijkheden.

Feeling hot!
Tijdens de newborn shoot wordt jullie kleintje (deels) bloot gefotografeerd. Een pasgeboren kindje kan zich bloot niet goed warm houden. De omgevingstemperatuur is daarom erg belangrijk tijdens de fotoshoot. Ik maak het in de studio daarom lekker warm, zo’n 25 graden. Het is verstandig zelf luchtig kleding aan te trekken. Wat terwijl jullie kleintje geniet van de warmte voelt het voor ons volwassenen als snel als een sauna.

Oeps… een ongelukje
Jullie kleintje wordt voor sommige foto’s zonder luiertje gefotografeerd en dan zit een plas of poep-ongelukje in een klein hoekje. Of een kindje dat een klein beetje spuugt?
Maak je daar niet druk om. Ik heb voldoende materialen om snel weer een schone setting te creeren en alle gebruikte materialen gaan sowieso na afloop van de shoot in de was.

Broertjes en zusjes
Ook zij zijn van harte welkom in de studio. Er is een speelhoekje waar zij zich kunnen vermaken. Bij pakket 2&3 is het ook mogelijk dat zij met de baby of met het hele gezin op de foto gaan.

Ook voor oudere kindjes is de gezinsuitbreiding een spannende periode met veel veranderingen, mama die nog niet zo fit is als anders en aandacht die voortaan gedeeld moet worden. Soms is gezellig op de foto gaan met je kleine broertje of zusje dan wel het laatste waar je zin in hebt.
Ik heb veel geduld en de nodige trucjes achter de hand maar we blijven afhankelijk van goed alle kindjes mee werken tijdens de shoot.

Benieuwd naar voorbeelden van een newborn shoot? Bekijk die hier! Of heb je nog vragen over de werkwijze newborn shoot? Neem contact op.

Basis
249,-
Enkel foto's van de newborn baby
8 digitale bestanden naar keuze
mini harmonica album
Reserveer nu!Reserveer nu!
Luxe
299,-
Foto's van de newborn baby
Boertjes / zusjes foto's indien gewenst
Foto's met ouders / gezin
15 digitale bestanden naar keuze
album met de 15 gekozen foto's
Reserveer nu!Reserveer nu!
Mega
349,-
Meest gekozen pakket
Foto's van newborn baby
Broertjes / zusjes foto's mogelijk
Foto's met ouders / Gezinsfoto's
Complete serie foto's (minimaal 30)
Luxe album met fotokaft en al jullie favorieten uit de serie erin verwerkt
Shoot in overleg ook op zondag mogelijk
Reserveer nu!Reserveer nu!