Wat een cliché dacht ik toen ik in de kraamweek wel tientallen keren de uitspraak hoorde: geniet ervan, voor je het weet zijn ze groot. Vanaf de geboorte gaat de ontwikkeling razendsnel en voor je het weet gaan de kinderen (zoals mijn jongens) al naar de basisschool.

Ook voor mooie foto’s van grotere kinderen ben je bij Made by Mone aan het juiste adres. Of juist met het hele gezin op de foto? Ook dit kan bij Made by Mone.

Werkwijze kinderfotografie

We nemen rustig de tijd voor de sessie. Het is belangrijk dat kinderen zich ontspannen kunnen voelen. Dat levert namelijk de mooiste plaatjes op. Kinderen hebben vaak al een duidelijke mening wat ze wel of niet mooi vinden en vinden het vaak erg leuk om mee te denken over poses en accessoires die gebruikt worden. Ik probeer kinderen dan ook altijd er bij te betrekken door ze zelf een idee voor een foto te laten vertellen. Ook een gekke bekken foto tussendoor kan gewoon en helpt kinderen wat te ontspannen. 

Ik ga met veel geduld aan de slag om de foto’s te maken en dat hoeft niet altijd een “brede smile” foto te zijn. Een stoere, serieuze of dromerige blik kan juist karakteristiek zijn voor jullie kind.

Twee zusjes staan samen op de foto als voorbeeld van werkwijze kinderfotografieTips!

  • Probeer te drukke kleding te vermijden.
  • De wel bekende spijkerbroek met wit T-shirt combinatie doet ’t altijd.
  • Stem de kleding voor een gezinsfoto op elkaar af.
  • Spreek op een tijdstip af, waarop je kind meestal goed wakker en uitgerust is.
  • In de studio vind je diverse accessoires waarmee de kids op de foto kunnen.Heeft je kind een lievelingsknuffel of favoriet speeltje neem het gerust mee.

Ben je benieuwd naar voorbeelden van kinderfotografie? Neem dan hier een kijkje. Heb je nog vragen over de werkwijze kinderfotografie? Neem dan hier contact op met me!